Skip to main content

Στο biobank.cy είμαστε υπερήφανοι για την ικανή διοικητική μας ομάδα. Αφοσιωμένη στην προώθηση της καινοτομίας, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την προώθηση ενός συνεργατικού περιβάλλοντος εργασίας, η ομάδα διοίκησης του Κέντρου αποτελεί την καθοδηγητική δύναμη πίσω από την άψογη λειτουργία του biobank.cy.

Καθ. Κωνσταντίνος Δέλτας
Διευθυντής 

Ο Κωνσταντίνος Δέλτας σπούδασε Φαρμακευτική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία και τις Βιοϊατρικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Rutgers, Νιου Τζέρσεϊ, ΗΠΑ, το Ιανουάριο 1988. Ενώ βρισκόταν στο Duke University School of Medicine το 1991, προσκλήθηκε να εργαστεί στο νεοσύστατο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, όπου ξεκίνησε το πρώτο εργαστήριο μοριακής γενετικής με επίκεντρο τις κληρονομικές νεφροπάθειες και άλλα νοσήματα. Το 2002 εκλέχθηκε πρωτοβάθμιος Καθηγητής Γενετικής στο νεοσύστατο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του οποίου ήταν και ο πρώτος Πρόεδρος, συμβάλλοντας στην ετοιμασία των προγραμμάτων σπουδών και στην οργάνωση των πρώτων ερευνητικών εργαστηρίων. Από το 2020 είναι Καθηγητής Ιατρικής και Μοριακής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι έρευνες στο εργαστήριό του, ή σε συνεργασία με άλλες ομάδες στην Κύπρο και στο εξωτερικό, οδήγησαν στην ανακάλυψη σημαντικών νέων γνώσεων αναφορικά με νέα γονίδια, μεταλλάξεις και μοριακούς μηχανισμούς που προκαλούν νόσους. Οι ανακαλύψεις του είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη διεθνή νεφρολογία, συνεισφέροντας στην καλύτερη διάγνωση, πρόγνωση και θεραπεία νεφροπαθειών, ενώ δημοσιεύθηκαν σε καταξιωμένες επιστημονικές επιθεωρήσεις.Read More

Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, PhD
Senior Scientist, Group Leader

Ο Γρηγόρης Παπαγρηγορίου είναι επικεφαλής επιστήμονας και υπεύθυνος ερευνητικής ομάδας στο ΚΕΜΙ και στο Κέντρο Αριστείας biobank.cy του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου είναι και μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου και της εσωτερικής συμβουλευτικής επιστροπής για θέματα Βιοηθικής. Είναι απόφοιτος πτυχίου Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ κατέχει MRes στις Ιατρικές και Μοριακές Βιοεπιστήμες από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Newcastle, ΗΒ. Τον Μάιο του 2012, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα στην Μοριακή Βιολογία από του Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου και πρώτευσε. Η διατριβή του περιλάμβανε την διερεύνηση μικρών μορίων RNA (microRNAs) ως τροποποιητικά μόρια σε νόσους του νεφρικού σπειράματος, υπό την επίβλεψη του Καθ. Κωνσταντίνου Δέλτα. Μετά τις διδακτορικές σπουδές του, ο Δρ Παπαγρηγορίου εργάστηκε τόσο στο ΚΕΜΙ, όσο και στο Center for the Development of Therapeutics στο Broad Institute of MIT and Harvard, υπό την επίβλεψη της Dr Anna Greka, MD, PhD. Έχει αναπτύξει και είναι υπεύθυνος της μονάδας Αλληλούχισης Επόμενης Γενεάς (Next-Generation Sequencing – NGS) του ΚΕΜΙ, η οποία ασχολείται με προγράμματα γενετικής διερεύνησης κληρονομικών νοσημάτων και με την ποσοτική έκφραση μορίων RNA από ασθενείς και υγιείς.Read More

Μάριελ Βούτουνου, PhD, MBA

Project Manager

Η Δρ Βουτούνου κατέχει πτυχίο Βιολογικών Επιστημών, Μάστερ στη Μοριακή Γενετική και Διδακτορικό στη Γενετική από το Πανεπιστήμιο του Leicester, UK όπου επικεντρώθηκε στη διαλεύκανση της σχέσης μεταξύ επιγενετικών αλλοιώσεων και ασθενειών.

Το 2012 εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας (DG RTD), στο Τμήμα Υγείας, στις Βρυξέλλες, Βελγίου.Από το 2013 έως το 2017 η Δρ Βουτούνου εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Τμήμα Νευροεπιστημών του Weill Cornell Medicine (WCM) & Burke Neurological Institute (BNI) στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Η δουλειά της επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών για την προώθηση της αναγέννησης του Κεντρικού & Περιφερικού Νευρικού Συστήματος.Το 2018 η Δρ Βουτούνου ολοκλήρωσε το πτυχείο MBA στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και εργάστηκε στην KMPG Κύπρου στους τομείς του Ψηφιακού Μετασχηματισμού (DT) και της Συμβουλευτικής Διαχείρισης.Η Δρ Βουτούνου εργάζεται ως Project Manager του Κέντρου Αριστείας στη Βιοτραπεζική και Βιοϊατρική Έρευνα biobank.cy, του Πανεπιστημίου Κύπρου (UCY), από το 2019.

Marina Constantinou, ACCA (FCCA Fellow)
Operations Manager

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι Διευθύντρια Επιχειρήσεων στο Κέντρο Αριστείας biobank.cy, του Πανεπιστημίου Κύπρου, και είναι υπεύθυνη για όλες τις πτυχές της λειτουργίας του τμήματος Οικονομικών, του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρηματικών Λειτουργιών του Κέντρου.

Με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, η κα Κωνσταντίνου διαθέτει εκτενή γνώση και εξειδίκευση στους τομείς της οικονομικής διαχείρισης, του στρατηγικού σχεδιασμού, των προβλέψεων και του προϋπολογισμού, της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και διοικητική εμπειρία σε ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά
προγράμματα.Read More

Απόστολος Μαλατράς , PhD 

IT Manager, Senior Bioinformatician 

Ο Απόστολος Μαλατράς είναι κάτοχος πτυχίου στην Πληροφορικής με εφαρμογές στη βιοϊατρική, μεταπτυχιακού στη Βιοπληροφορική και από κοινού Διδακτορικό δίπλωμα στη Βιολογία Συστημάτων και τη Βιοπληροφορική.  

Τα ενδιαφέροντά του είναι στους τομείς της βιοπληροφορικής, βιολογίας συστημάτων, πληροφορικής της υγείας και των βιοτραπεζών. Έχει περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στη σωστή συσσώρευση, ενσωμάτωση, επιμέλεια και ανάλυση δεδομένων omics (gen-, trancript-, prote-) και έχει αναπτύξει πολλά διαδικτυακά εργαλεία και βάσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των HGCA, CellWhere και MyoMiner.Read More

Georgia Charalambidou, PhD
ELSI and Education Manager

Η Δρ Γεωργία Χαραλαμπίδου είναι νομικός με ακαδημαϊκό υπόβαθρο και εμπειρία στον τομέα του αστικού δικαίου, του ιατρικού δίκαιου και της βιοηθικής. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής (LLB) από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, μεταπτυχιακού (LLM) στο Ιατρικό Δίκαιο και Ηθική από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και διδακτορικό (PhD) στη Βιοηθική και Ιατρικό Δίκαιο (Νομική) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Δίδαξε Ιατρικό Δίκαιο και Οικογενειακό Δίκαιο σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο, ενώ αυτή τη στιγμή διδάσκει Δίκαιο και Ηθική στο MSc in Biobanking του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Γκρατς της Αυστρία. Είναι επίσης εγγεγραμμένη δικηγόρος, Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Κερύνειας και NCP του European Health Association για την Κύπρο. Τα πρωταρχικά ερευνητικά ενδιαφέροντα της περιλαμβάνουν τη νομική και ηθική τη ρύθμιση της ιατρικής έρευνας, το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, το δικαίωμα στην επιστημονική πρόοδο, την ενημερωμένη συγκατάθεση, την ηθική της έρευνας, τη συμμετοχή της οικογένειας στη λήψη ιατρικών αποφάσεων, την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, το GDPR, τα δικαιώματα των ασθενών και τη βιοηθική.

Close Menu

Subscribe to Our Newsletter

We don’t spam! Read our privacy notice for more info.

Skip to content