Έλεγχος για παρουσία αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2/Covid-19

Η έρευνα

Το Κέντρο Αριστείας Βιοτράπεζα και Βιοϊατρική Έρευνα biobank.cy σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Τμήμα Επιστημών Υγείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, διεξάγουν από τις 17 Νοεμβρίου έλεγχο, ανάμεσα στον πληθυσμό της Κύπρου για παρουσία αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού που προκαλεί την νόσο COVID-19.

Η νέα διαπανεπιστημιακή έρευνα στοχεύει στον έλεγχο παρουσίας αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 σε τρεις πληθυσμιακές ομάδες στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση θα προσκληθούν ως εθελοντές να συμμετάσχουν στη μελέτη άτομα τα οποία διαγνώστηκαν θετικά με κορωνοϊό, επαγγελματίες υγείας από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας και το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και άτομα από το γενικό πληθυσμό, για να δώσουν δείγματα βιολογικού υλικού. Τα άτομα από το γενικό πληθυσμό θα κληθούν μέσω ανώνυμων τηλεφωνικών κλήσεων για να γίνει τυχαία γεωγραφική κάλυψη.

Η ανάλυση για την ανίχνευση αντισωμάτων ανάμεσα στον πληθυσμό θα είναι δωρεάν. Η  ερευνητική μελέτη έχει λάβει έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου (ΕΕΒΚ/ΕΠ/2020/19). Επιπρόσθετα, το έργο στοχεύει στην αρχειοθέτηση δεδομένων και γενετικού υλικού DNA που θα χρησιμοποιηθούν για γενετικές έρευνες, με σκοπό να εντοπισθούν παράγοντες που ενδεχομένως αυξάνουν τον κίνδυνο για σοβαρά συμπτώματα ή προστατεύουν το άτομο από την εκδήλωση σοβαρής κλινικής εικόνας.

Η διαδικασία

Η αίτηση, η συμμετοχή, η ανάλυση και η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απολύτως εμπιστευτική. Πιο κάτω ακολουθεί το διαδικτυακο έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Αν είχατε διαγνωσθεί θετικός/ή στον κορωνοϊό, με ή χωρίς συμπτώματα, ή αν είσαστε επαγγελματίας υγείας από τα πιο πάνω νοσοκομεία, και ενδιαφέρεστε να γνωρίζετε αν έχετε κάνει αντισώματα στον κορωνοϊό, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τουλάχιστον τα υποχρεωτικά πεδία της αίτησης και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας για τον ορισμό του σχετικού ραντεβού. Εναλλακτικά, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για δώσετε δείγμα του βιολογικού σας υλικού παίρνοντας τηλέφωνο στο 22-892815 ή στέλνοντας e-mail στο [email protected].

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.